jueves, 15 de noviembre de 2018

Experiment de 4t Setmana de la ciència

Aquests darrers mesos hem estat treballat “Els sentits” a l’àrea de medi i el que ens ha cridat més l’atenció ha estat l’oïda. Per això ens hem fet algunes preguntes: què és el so?, com es produeix?, com ens arriba a la nostra orella? Moguts per l’interès científic hem volgut realitzar un experiment que donés resposta a aquestes preguntes.

Passos a seguir:

Primer ens mullem el dit índex en aigua i comencem a fregar-lo per la vora d’una copa. Ràpidament s’escolta un so agut i observem que l’aigua vibra. D’aquesta manera veiem que el so es transmet mitjançant unes ones sonores.

Després omplim diferents copes amb aigua. Segons la quantitat, emeten un so més agut o més greu. Ens animem i fem música amb totes les copes alhora.


Finalment, agafem dues copes i les col·loquem una al costat de l’altra. En una posem una mica d’aigua i a l’altra una canya de plàstic. Fregant el dit índex humit a la primera copa es produeix un so amb un to i una freqüència determinades, creat per la vibració de la copa, que a la vegada provoca ones que es transmeten per un medi (l’aire). Aquestes ones arriben a l’altra copa i entren en ressonància fent vibrar la canya. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario