jueves, 3 de noviembre de 2022

PRÀCTIQUES RESTAURATIVES: ELS CERCLES RESTAURATIUS

A l’escola, el cercle restauratiu és una metodologia que vol posar l’accent en la comunitat, en la reconstrucció de relacions, en la responsabilitat i en la confiança. Sovint l’alumnat no preveu ni comprèn l’impacte real dels seus actes en les altres persones, ja sigui un conflicte de relació o no fer les tasques en un grup cooperatiu. 
 
Els participants del cercle restauratiu es reuneixen de forma voluntària amb l’ajuda d’una persona facilitadora que els explicarà com funciona el cercle, a més, vetllarà perquè es respecti el torn de paraula per assegurar que tots els participants tinguin la possibilitat de parlar i ser escoltats, així com d’escoltar els altres. Per facilitar-ho es disposa d’un “objecte de parlar”, és a dir, un objecte que quan la persona el té li dóna la paraula, però també l’escolta activa de la resta del grup. D’aquesta manera s’eviten discussions d’anada i tornada, es dóna veu a les persones més callades i
facilita que es mostrin més assertives. Aquest ”objecte de parlar” passa per tots els participants i dóna la possibilitat de parlar, però no obliga a fer-ho.
 
 Els nens i nenes de 4t ja hem començat a portar a terme aquesta activitat. La primera sensació ha estat bona!



No hay comentarios:

Publicar un comentario